traffic analysis

12. mars 2014

På reisefot....

Onsdag 12.Mars

Lesser opp bilen med bag, koffert og 2 sekker og en stor skipose og setter kursen for Gardermoen.
Hva skal vi der å gjøre...?

Jo, NM Jr er lagt til Mo i Rana og starter fredag 14.Mars med 10 km klassisk - fortsetter med 5 km fristil på lørdag, før det hele avsluttes med Kretsstafett på søndag.
NM Jr 2014

Tilbake til reisen....den startet Kl. 07.18 - 3 min etter skjemaet som Karoline har satt opp.

Ankom Gardermoen i god tid, ventet ca. 10 min på transitbuss fra P4 ( ikke radiokanalen, men p.plass 4). I avgangshallen skaffet vi oss bagasjelapper i self-help automatene, droppet min koffert på bag-drop og gikk til bemannet innlevering av Karo's bag og skipose. Godt foran skjema.
Videre til sikkerhetskontrollen for sjekk av håndbagasje og scanning av kropp....
Karoline så nok mistenkelig ut, maskina pep og hun måtte ekstra-sjekkes manuelt. De fant ikke noe skummelt på henne, utenom de rosa joggeskoene som hun måtte ta av og sende gjennom skanneren.
Så var hun godkjent.....



SAS tok oss så videre opp til flyplassen i Bodø, der landet vi i sprutende regnvær og helt snøfritt terreng. Der måtte vi belage oss på 2 timer venting før avgang med Widerøe ti Mo i Rana, stoppested for dene turen.

Widerøe sitt fly videre fra Bodø var ikke av de største vi har kjørt, men en grei skyss....
Overraskende god plass til beina gode seter og ei flyvertinne som hadde god oversikt over de ca 30 passasjerene som skulle med.



På tur ut til taxing så drar to jagerfly på ut fra flyplassen, vi sitter i det lille flyet og ser de to tar av til øredøvende støy og flammespruten står bak ut.....så er det vår tur - ikke like heftig avgang men vi kommer i lufta.

På vei sørover melder piloten at forholdene i Mo i Rana er ikke de beste for landing pga av snø og sterk vind. Alternativene er Mosjøen eller Sandnesjøen.
Piloten sirkler ca 20 min i luftrommet over Mo og stuper ned for å gjøre et forsøk på å lande. Vi er meget glade for det, slik at vi slipper å sitte på buss tilbake til Mo. Det sakker og rister litt i flyet på vei inn for landing, sikten er dårlig men vi skimter bakken - plutselig drar piloten opp sparken og avslutter innflygning - Mosjøen neste. Man hører et skuffelsen sus gjennom kabinen.....
Piloten melder at forholdene i Mosjøen er mye bedre, så vi vil lande der.
Vi nærmer oss Mosjøen og landing, og flyet kastes sidelengs, på tvers, opp og ned en god stund - så dette var de "gode forholdene"....
Makan til innflygning har jeg aldri opplevd - rette før landing slenger flyet fortsatt hit og dit og opp og ned.....makan til dyktig pilot !!!!! Landinga er grei og " berg- og dalbane- turen" vel overstått.
Flyet skal videre til Trondheim, så vår bagasje sammen med ca 20 andre blir losset av ute i høljeregnet og lempet inn på bagasjebåndet.

En liten buss med akkurat nok plass til oss alle bringer oss raskt opp til Mo i Rana.
Vel inne på hotellrommet må Karo tørke alle klærne i bagen, de rakk å bli klissvåte under omlastning i Mosjøen.
Nå gjenstår det å besøke stadion for løypegjennomgang på torsdag - rykte derfra er ikke lovende....
Dreneringsgrøfter i løypene, mer eller mindre oversvømte løyper og sterk vind !!!!
Noen mener det ikke kan arrangeres skirenn her på like forhold......
Time will sjåv.....

Gøy med vinteridrett!!!!


2 kommentarer:

  1. Håper tuen hjemover igjen gikk litt bedre enn oppover. Regor

    SvarSlett
  2. skal dere ikke komme med en update om resultatene på NM? veldig interessert...

    SvarSlett